Log in om toegang te krijgen tot het magazine
Bezoek ook eens onze website(s) en Social Media.
Vul een zoekterm in om te zoeken binnen alle publicaties.
Log in om toegang te krijgen tot het magazine
De glastuinbouw streeft naar een fossielvrije teelt. Ook op andere gebieden werken tuinders aan toekomstbestendige bedrijven. Een project in de Westlandse Broekpolder integreert dit met maatschappelijke belangen van omwonenden en overheden.
De Week
FOCUS
Telers van buitenbloemen en bloembollen kunnen binnenkort weer subsidie aanvragen in het kader van het ÂGemeenschappelijk Landbouw Beleid. Dit jaar zijn er enkele veranderingen doorgevoerd.
Door de aanvallen van Houthi-rebellen op schepen mijden rederijen massaal de Rode Zee. Dit treft ook de tuinbouw.
Door de aanvallen van Houthi-rebellen op schepen mijden rederijen massaal de Rode Zee. Dit treft ook de tuinbouw.
Geothermie vervult een sleutelpositie in de verduurzaming van de warmtevoorziening binnen de glastuinbouw. In Zuidoost-Nederland is deze aardwarmte technisch beschikbaar, maar maakt regelgeving het volgens Glastuinbouw Nederland lastig - zo niet onmogelijk - om deze in te zetten.
Interview
Acht tuinbouworganisaties gaan vanuit het Programma Positionering Glastuinbouw de sector beter op de kaart zetten.
Ondernemen
Glastuinder Peter Muurbloem ontdekt dat een ex-werknemer een eigen bedrijf is begonnen en zich als concurrent profileert bij klanten van Muurbloem. Hij is hier niet blij mee.
Markt & Trends
Nat weer en inflatie deden de verkoop van sierteeltproducten in Duitsland in 2023 geen goed. Â
Bedrijfsscan
Drie generaties De Ruiter hebben in circa honderd jaar veel teelten gewisseld. Klassiek begonnen met diverse groenten onder glas stapte de tweede generatie, Wout de Ruiter, over op snijcymbidium gevolgd door potcymbidiums.
De bekende nasibakjes van de Chinees speelden een rol in de ontwikkeling van een innovatieve slakkenval. Een val voor de relatief kleine Spaanse aardslak die veel schade kan veroorzaken, vooral in cymbidium.
Een filmpje over het automatisch oogsten van tulpen ging onlangs viraal. Teler Erik van der Peet uit Berkhout maakte hem met zijn telefoon. Inmiddels heeft de fabrikant van de machine, TTA uit Bleskensgraaf, een professionele film gemaakt
HET VAK
Kunstmest komt uit eindige bronnen en kost veel energie om te maken. Daarom werken enkele fabrikanten aan circulaire meststoffen. Een risico van organische meststoffen is dat ze in substraatteelten verstoppingen kunnen veroorzaken.
Lees meer artikelen in PlatformBloem
Hét platform voor alle professionals die met bloemen en planten werken. PlatformBloem biedt u een helder en makkelijk doorzoekbaar overzicht van alle need-to-know informatie uit de bloemensector.