Joris Bakker

EXPORTEUR OVER SPANJE

Joris Bakker

Is Spanje een belangrijke markt voor jullie?

„Na Zwitserland, is Spanje ons belangrijkste afzetland. We beleveren er groothandel, bloemisten en weddingplanners. We rijden er minimaal vier keer per week naartoe. In de winter importeren we ook bloemen uit Spanje, van lokale kwekers.”

Waar zijn je klanten druk mee?

„Tijdens de coronajaren zijn veel huwelijken uitgesteld en die worden deze zomer massaal gevierd. Vanaf juni hebben ze het daar enorm druk mee. Bestellingen zijn heel gedetailleerd en afgepast op kleur en kwaliteit. Er gaan veel hortensia’s, David Austin rozen, pioenen en delphiniums naartoe. Naast hoofdkleur wit, zien we een opvallende stijging van de vraag naar caramel-kleurige bloemen.”

Profiteren ze van lagere prijzen?

„Nee, want juist de wedding-bloemen zijn momenteel erg duur, omdat iedereen daar nu tegelijk aan trekt. Aparte kleuren rozen bijvoorbeeld zijn nu ongekend duur. Maar klanten klagen niet, ze beseffen dat het met vraag en aanbod te maken heeft.”

Is er vraaguitval door inflatie?

„In Spanje worden bloemen bijna alleen als cadeau en voor belangrijke feestdagen gekocht. Daar wordt niet op bezuinigd. Tradities zijn er heel belangrijk. Dus de inflatie heeft minder invloed, omdat het eigen gebruik er sowieso laag is. Spanjaarden maken zich wel zorgen over de stijgende prijzen van energie en levensonderhoud. De recente stakingen gingen er hard aan toe. We hebben daar gelukkig geen last van gehad.”

’Wedding bloemen erg duur’

BEDRIJF Barendsen
FUNCTIE Accountmanager Zwitserland, Spanje, Frankrijk
BELANGRIJKSTE AFZETGEBIED 45 landen wereldwijd
INKOOP 40% klok, 60% direct
AANTAL MEDEWERKERS 65


  Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.bloemisterij.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
 • Joris Bakker

  Next page

  1.


  Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.bloemisterij.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
 • Joris Bakker

  Next page

  1.